Bilimsi Akademi

En kapsamlı Dil ve Konuşma Terapisi sitesine hoş geldiniz. Dil ve konuşma terapisi alanında sınırlanızı genişletin. Bilimsi’de gelişmeniz için birçok yazı, döküman ve etkinlik bulabilirsiniz.

Hemen Giriş Yap Premium Üyelik


ÖNE ÇIKANLAR

Sözlük

Herhangi bir kelimeyi sözlük sayfasından aratarak kolaylıkla bulabilirsin

Sözlük Sözlük Ara
Premium

Premium üyeler, dil ve konuşma terapisi terapistlerini ve öğrencilerini kapsar.

Premium Katıl İletişim
Podcast

Podcastler ile her yerde bilgi sahibi olabiliriz. dinlemek için tıklayın

Podcast Spotify
Aramıza katıl

Başarılı olduğun bir konu hakkında yazı yazabilir, ses kaydedebilir, resim çizebilir, materyal oluşturabilir veya ekipte yer almak istersen iletişime geçebilirsin.

Aramıza katıl Ekibimiz
Toplantılar

Zamanınıza uygun toplantıya katılmak için toplantılar bölümünü ziyaret ediniz. Burada birçok konu hakkında toplantı yapılıyor.

Toplantılar Geçmiş Kayıtlar
Yazılar

Dil ve konuşma ile ilgili araştırmalar terapist ve öğrenciler için paylaşılır. Yazılar literatürden edinilen bilgilerden oluşturulur.

Tüm Yazılar Yazı Ara

KATEGORİLER


Tüm yazılar Akıcılık bozuklukları Edinilmiş dil bozuklukları Motor konuşma bozuklukları Konuşma sesi bozuklukları Gecikmiş dil bozuklukları Özel öğrenme güçlüğü Otizm Spektrum Bozuklukları Sendromlar İşitme kaybına bağlı bozukluklar Kraniyofasiyal anomaliler Ses bozuklukları Yutma bozuklukları Ders notları Ebeveyinlere Yonelik


   SON YAZILAR



Alzheimer ve Pragmatik Dil Bozuklukları

Bu çalışma, Alzheimer hastalarında görülen pragmatik dil bozukluklarının bir envanterini  oluşturmayı, bu bozuklukları örnek vakalarl..

Devamını Oku

Zihin Kuramı ve Dil, Konuşma Arasındaki İlişki

Bu yazımda zihin kuramı ile dil, konuşma ve iletişim becerileri arasında nasıl bir ilişki olduğunu literatür taraması yaparak sizlere aktarm..

Devamını Oku

İNSAN BEYNİNİN GENİŞ MANZARASI İÇİNDE - DİL AĞI

Dil edinimi karmaşıktır ancak nörobilimsel kanıtlar bunu özel beyin bölgeleri veya ağlaraı tarafından belirgin bileşenlere ayırır. Nisan ..

Devamını Oku

Pediatrik Disfaji (Çocuklarda Yutma Bozukluğu)

Bebeklerin ve çocukların büyüme, gelişme ve yeterli enerjiye sahip olabilmeleri için beslenmeleri gerekir. Pediatrik disfaji, bebeklerin ve..

Devamını Oku

Gelişimsel Dil Bozukluğu

Gelişimsel dil bozukluğu (GDB) hakkında yapmış olduğum literatür araştırmamda sizlere, GDB’nin neleri kapsayıp neleri kapsamadığından b..

Devamını Oku

OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞUNUN GENETİK TEMELLERİ

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB), sosyal etkileşimde ve iletişimde zorluklar, tekrarlayan davranışlar ve sınırlı ilgi alanları ile karakterize ..

Devamını Oku

SYNGAP1 SENDROMU VAKA ANALİZİ

Özetlemiş olduğum bu makalede Syngap1 sendromuna sahip zihinsel engeli (ID) ve miyoklonik absans epilepsisi (MAE) olan bir erkek vakayı ..

Devamını Oku

Gelişimsel Dil Bozukluğu ve Özgül Dil Bozuklukları

Bu yazımda, gelişimsel dil bozukluğu ve özgül dil bozukluğu ile ilgili yaptığım literatür taraması sonucu elde ettiğim bilgileri özetleme..

Devamını Oku

Yutmanın Kortikal ve Subkortikal Kontrolü

Bu yazımızda, yutmanın; kortikal ve subkortikal yapılarıyla olan ilişkisine değineceğiz. Teorik bilgiyi terapi ortamlarına aktarmanın en iyi..

Devamını Oku

Landau-Kleffner Sendromu

İncelemiş olduğum makalelerde Landau-Kleffner Sendromunun ne olduğunu, kimlerde görülebileceğini, belirtilerini, tedavi sürecinin nasıl ilerl..

Devamını Oku